Chcete slevu 15% ?
Při nákupu na www.shopeek.cz uplatněte v košíku tento kupón: SHOPEEK15

Kolik procent kolagenu je v lahvičce gelu Inventia?

Tato otázka byla položena přímo výrobci živého kolagenu Inventia, který jako první začal vyrábět čiré gely s hydrátem kolagenu a postupně i další kosmetické produkty s rybím kolagenem

Od již zesnulého pana prezidenta Inventie (který se sám léta vědecky podílel na vývoji tohoto kolagenu) víme z jeho vyprávění příběh vzniku živého kolagenu a všechna úskalí a nezdary. 

Tento jejich doslova vymazlený nenapodobitelný a čistě přírodní kolagen obsahuje téměř 100%ní formu hydrátu. Hydrát kolagenu není rozemletá uvařená peptidová hydrolyzovaná polévka. I když tuto odpověď často používal, nešlo takovou informaci podat a proto se nám k tomu nyní oficiálně vyjádřil současný výrobce:

Jaké procento kolagenu je ve třech druzích kolagenu : na obličej, tělo, vlasy a nehty?

V případě těchto tří kosmetických přípravků: kolagen Face na obličej, Body na tělo a Hair and Nails na vlasy a nehty - lze hovořit o 100% účinné látce, biologicky aktivním nativním rybím kolagenu s elastinem ve formě hydrátu. Přípravky tvoří 98-99% hydrát kolagenu s elastinem. Tedy minimální množství vody přítomné v přípravcích je nerozlučně spjato s kolagenem a elastinem. Zbývající 1-2 % tvoří přírodní kyselina mléčná a kaprylylglykol. 

Pro srovnání: V kolagenové kosmetice je použit kolagen v množství 1-5% (hydrátu kolagenu), množství je různé v jednotlivých druzích kosmetiky. V našich krémech kolagen působí jako doplňková účinná látka, která podporuje působení dalších účinných látek a působí jako jejich nosič. Účinky kosmetiky se několikanásobně zvýší, pokud se v synergii kolagenová kosmetika nanáší na kolagen - přesněji řečeno na kolagenové anti-age sérum. 

Toto není marketingový tah. Naše kolageny na obličej, tělo i vlasy jsou vedeny vzhledem k vysokému % obsahu účinné látky jako séra. Účinky hydrátu kolagenu jsou potvrzeny i výsledky aplikačních a přístrojových testů. 

Jaké procento kolagenu je v červeném dračím kolagenu Dragon's Blood?

V preparátu Dragoon's blood je to obdobné. Obsah kolagenu (kolagenového hydrátu) je snížen přibližně o 10 - 12 %, protože je kolagenové anti-age sérum v tomto množství obohaceno o přírodní extrakt z dračí krve.